Inez is een ondernemende dog-lover uit Oost, die graag met een oppashondje door het park wandelt. Ze nam ons mee langs haar lievelingsroute en vertelde ons over haar studie en haar onlangs opgestarte bedrijf.

“Ik woon tegenover de ingang van het Oosterpark, waar ik elke dag wel doorheen loop, al is het maar op weg naar mijn studie op de Wibautstraat. Ik ben opgegroeid in Zwolle met veel honden om me heen. Toen ik in Amsterdam kwam wonen, kon ik zelf geen hond meer hebben, dus paste ik via Petbnb vaak op hondjes. Ik wordt altijd vrolijk van honden, dus als ik wat geld kan verdienen door op ze te passen, is dat een win-win situatie.

Ik hou van Amsterdam omdat het levendig is; er is altijd iets te doen. Ik voel me helemaal thuis hier, al leef ik totaal in de Oost-bubbel. De omgeving rond Artis vind ik super fijn en later zou ik graag op het Entrepotdok willen wonen; de huizen daar zijn zo nice. De nieuwe bar van brouwerij De Eeuwige Jeugd is onlangs naast mijn huis geopend. Ook daar ben ik ook vaak te vinden.

Vanuit mijn studie heb ik in september samen met twee anderen een onderneming opgericht, genaamd Doosy. Het is een maandelijkse verwenbox voor ongestelde vrouwen, met 7 á 8 producten en goodies om deze niet-zo-fijne-tijd van de maand om te vormen tot iets leuks. We hebben veel onderzoek gedaan naar dingen waar vrouwen behoefte aan hebben en hebben de producten onderverdeeld in vier categorieën. Dit zorgt ervoor dat we zaken bezorgen als chocola, dat iedere vrouw natuurlijk nodig heeft, maar ook warmtepleisters die helpen bij buikpijn.

We moesten eigenlijk een media-onderneming starten, maar eeen van de meiden met wie ik Doosy nu run, Jenny, wilde graag deze service beginnen. Ik was er direct enthousiast over en het zit in mijn aard om iets te doen dat eigenlijk niet mag. Ik vind het leuk om die uitdaging op te zoeken. Onlangs hebben we dan ook de studieprijs voor de meest rebelse onderneming gewonnen.

Voor Doosy hebben we zelf de website gebouwd en we creëren alle content. Er komt dus zeker een stukje mediaproductie bij kijken, al is dat nu voor onze eigen onderneming. Ik hou ervan om een uitvoerende rol te hebben en vind het fantastisch aan dit project dat je direct resultaat ziet. Het is super tof om te zien dat mensen enthousiast worden van jouw idee.

Ik had er ook voor kunnen kiezen om een videoproductiebedrijfje te beginnen, maar dan had ik mezelf niet uitgedaagd. Mijn vader is cameraman, dus ik kwam al vroeg met media in aanraking. Ik vond het altijd interessant om zelf te filmen, maar omdat mijn studie heel breed is, heb ik daar ontdekt dat ik meer dingen leuk vind, zoals design. Ergens is dat jammer, omdat ik vroeger heel zeker wist dat ik video’s wil maken en nu is die zekerheid minder. Maar ik vind media nog steeds heel interessant en geniet ervan om bezig te zijn en iets nieuws te kunnen creëren.”