VAN AMSTERDAMSE
MARKTZEILEN TOT
UNIEKE PRODUCTEN

Het upcyclen van oude marktzeilen hoe kom je er op? Een kleine jongen verdiende tien jaar geleden zijn zakgeld op de Amsterdamse markten. Daar begon hij voor het eerst te werken met marktzeilen. Jaren later kwam hij met het idee om deze oude marktzeilen opnieuw te gebruiken en begon het avontuur van UNBEGUN.

Na jarenlang weer en wind te hebben getrotseerd en dagelijks alle mogelijke verkooppraatjes aangehoord te hebben krijgen de Amsterdamse marktzeilen een nieuw leven. Wij van UNBEGUN maken namelijk van gebruikte zeilen unieke tassen en laptop sleeves. Onvervalste Amsterdamse producten met ieder een eigen identiteit.

Na 5 jaar krijgen de Amsterdamse marktzeilen een nieuw leven. Vol met verhalen komen ze binnen bij UNBEGUN. Hier wordt ieder zeil op een andere manier behandeld, want elk zeil is immers uniek. Als onder andere spijkers en plakband zijn verwijderd worden de gebruikte zeilen aan de hand van hun eigen verhaal gesneden. Omdat dit allemaal met de hand gebeurt kunnen wij de meest bijzondere producten samenstellen.

BENIEUWD HOE DE PRODUCTEN WORDEN GEPRODUCEERD?

UNBEGUN tassen en laptop sleeves worden met trots met de hand gemaakt en volledig lokaal geproduceerd. Nadat de marktzeilen zijn gewassen en met de hand zijn nageboend worden ze met behulp van patronen op maat gesneden. Eén van de naaisters van UNBEGUN is Maartje. De voormalig theaterkostuum ontwerper maakt vanuit haar werkruimte net buiten de stad al een aantal jaar producten voor UNBEGUN.