TEN KATE SHOPPER

Van Amsterdamse marktzeilen tot duurzame tas.

DE TEN KATE SHOPPER

De Ten Kate shopper (ook wel een “tote bag” genoemd) van UNBEGUN is een multifunctionele tas met een stoere look en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Met de shopper kom je overal goed voor de dag. Hij kan gebruikt worden voor de boodschappen of bijvoorbeeld een trip naar het park of strand. De Ten Kate shopper is oersterk en perfect afneembaar. De shopper kan gesloten worden met een drukknoop. Daarnaast heeft de tas nog een vakje, welke wordt afgesloten met een spatwaterdichte rits.

Als product van Amsterdam mogen de drie kruizen niet ontbreken. Waar ze voor staan is niet geheel duidelijk, maar ze staan in ieder geval op de tas!

OP PAD MET DE TEN KATE SHOPPER

UNBEGUN tassen horen op straat. Handgemaakt van gerecyclede marktzeilen zijn de tassen op hun best in het bruisende middelpunt.

In onze serie #BAGTOTHESTREETS gingen verschillende bevriende Amsterdammers onder meer op pad met de Ten Kate Shopper naar plekken en hotspots in de stad waar zij het liefst vertoeven. Terug naar de straat dus, waar de tassen vandaan komen.

#bagtothestreets

BENIEUWD HOE DE SHOPPER WORDT GEPRODUCEERD?

De shopper wordt met trots met de hand gemaakt en volledig lokaal geproduceerd. Nadat de marktzeilen zijn gewassen en met de hand zijn nageboend worden ze met behulp van patronen op maat gesneden. Eén van de naaisters van UNBEGUN is Maartje. De voormalig theaterkostuum ontwerper maakt vanuit haar werkruimte net buiten de stad al een aantal jaar tassen en portemonnees voor UNBEGUN. Lees haar verhaal op de pagina How it’s made.

How it's made

NÓG MEER INFO

UNBEGUN Ten Kate shopper

De Ten Kate shopper sluit naadloos aan op het hedendaagse stadleven binnen onze metropool. Niet alleen zijn ze lekker groot en mooi om te zien, ze zijn ook erg praktisch, want dit zijn echte alleskunners. Zo bieden ze net zo makkelijk ruimte aan je schetsspullen, sportkleding en boodschappen als aan je laptop, boeken en andere belangrijke zaken. Ideaal dus als je op stap gaat in de stad of een tripje maakt naar park of strand. Maar je kunt ze ook moeiteloos combineren met een zakelijke outfit. Je kunt deze vlotte tote bags in ieder geval zorgeloos overal mee naartoe nemen want de Ten Kate shopper is stevig uitgevoerd en blijft lang mooi. Een echte musthave waar je op kunt vertrouwen.

Onverwoestbare tassen

De UNBEGUN Ten Kate shopper heeft een mooi basic ontwerp waarbij aan alles is gedacht; zo is hij met een maatvoering van 40 x 46cm zeer ruim, heeft royale stevige hengsels waarmee je hem net zo makkelijk over je schouder als in de hand draagt en je kunt hem bovenaan afsluiten met een drukknoop. Aan de zijkant vind je nog een praktisch vak met rits waar je bijvoorbeeld je sleutels, smartphone of zonnebril in op kunt bergen zodat je deze altijd snel bij de hand hebt. Je kunt ze kopen in verschillende hippe kleuren waaronder knalgeel, warm oranje, helderblauw of kies voor een mooi wit exemplaar dat altijd goed staat. Je hoeft niet bang te zijn dat hij snel vies zal worden, want deze tassen krijg je in een mum van tijd weer schoon.

100% duurzaam en lokaal

Met de Ten Kate shopper heb je een duurzame tas in handen met een bijzondere achtergrond. UNBEGUN tassen zijn namelijk allemaal met de hand gemaakt van oude Amsterdamse marktzeilen en worden lokaal, dus in Amsterdam, in elkaar gezet. Dat betekent een 100% geupcycled product met een kleine ecologische voetafdruk. Iedere tas is dus uniek en je kunt er zeker van zijn dat deze shoppers nog aardig wat jaar meegaan. Ze hebben immers al bewezen onverwoestbaar te zijn aangezien ze heel wat jaren wind, regen en storm hebben doorstaan.

Ten Katemarkt

Onze Ten Kate shoppers zijn natuurlijk onlosmakelijk verbonden met het bruisende centrum van Amsterdam. De naam verwijst naar een van de oudste markten; de Ten Katemarkt die al sinds al sinds 1912 in Oud-West bij de Ten Katestraat te vinden is. Nog steeds kan je hier dagelijks je inkopen doen en genieten van de gezelligheid; een plek waar onze Ten Kate shopper zich dus prima thuis voelt.