PORTEMONNEES

Put your money where your mouth is.

 • Aanbieding!
  portemonnee blauwportemonnee-blauw-unbegun-2

  PORTEMONNEE BLAUW

  27.50 12.50
 • Aanbieding!
  oranje portemonneeportemonnee-oranje-unbegun-2

  PORTEMONNEE ORANJE

  27.50 12.50
 • Aanbieding!
  rode portemonneeportemonnee-rood-unbegun-2

  PORTEMONNEE ROOD

  27.50 12.50
 • Aanbieding!
  witte portemonneeportemonnee-wit-unbegun-2

  PORTEMONNEE WIT

  27.50 12.50
 • Aanbieding!
  zwarte-portemonnee-amsterdam2portemonnee-zwart-unbegun-1

  PORTEMONNEE ZWART

  27.50 12.50

DE PORTEMONNEE

De portemonnee van UNBEGUN is stoer, sterk en strak vormgegeven. Deze fijne unit komt met ruimte voor 6 tot 8 pasjes, een afsluitbaar muntvakje en een biljetvak. De portefeuille sluit met een drukknoop en is verkrijgbaar in meerdere kleuren. Net als alle producten van UNBEGUN, is de portemonnee van gemaakt van Amsterdamse marktzeilen en 100% handgemaakt en lokaal geproduceerd.

BENIEUWD HOE DE PORTEMONNEE WORDT GEPRODUCEERD?

De portemonnee wordt met trots met de hand gemaakt en volledig lokaal geproduceerd. Nadat de marktzeilen zijn gewassen en met de hand zijn nageboend worden ze met behulp van patronen op maat gesneden. Eén van de naaisters van UNBEGUN is Maartje. De voormalig theaterkostuum ontwerper maakt vanuit haar werkruimte net buiten de stad al een aantal jaar tassen en portemonnees voor UNBEGUN. Lees haar verhaal op de pagina How it’s made.

How it's made

NÓG MEER INFO

UNBEGUN portemonnees

Als je ze uit je zak of tas haalt vallen ze meteen op; deze UNBEGUN portemonnees hebben zo’n frisse look dat ze echt gezien mogen worden. Ze zijn gemaakt van de kleinste stukken oud marktzeil en bieden genoeg insteekvakjes en ritsvakken om al je pasjes, muntgeld en bonnetjes veilig in op te bergen. De uitvoering is mooi compact en doordat ze van stevig, waterafstotend materiaal zijn gemaakt houden ze alles prima droog. Daarbij zorgt de fraaie minimale look dat dit echte musthaves zijn die je het liefst in meerdere kleuren wilt hebben.

Handzaam en compact formaat

Naast een uitgesproken design staat functionaliteit bij de UNBEGUN portemonnee helemaal voorop. Dus geen toeters en bellen, gewoon een goede portemonnee waar je echt wat aan hebt. Het compacte model is 10 bij 11cm, ligt lekker in de hand, heeft 6 vakken voor al je pasjes en een afsluitbaar vakje met rits voor losse munten en andere zaken. Naast een royaal biljettenvak is het voorzien van een sluiting met drukknoop waarmee het geheel bij elkaar wordt gehouden. Net als onze tassen zijn deze portemonnees robuust uitgevoerd en spatwaterdicht. Dus match ze vooral met een UNBEGUN messenger bag, backback of shopper in dezelfde kleur. Of zoek juist het contrast op en maak er een opvallende kleurcombinatie van.

100% gerecycled en handgemaakt in Amsterdam

Het valt niet zo snel op, maar de UNBEGUN portemonnees zijn een puur upcycle product met een Amsterdamse twist. Ze zijn allemaal gemaakt van resten oude zeildoeken die afkomstig zijn van de kramen die op bekende Amsterdamse markten staan. Daar hielden ze jarenlang marktkooplieden en hun klandizie uit de regen, hagel en wind. Dergelijke marktzeilen word regelmatig vervangen, en dan maakt Unbegun er nieuwe producten van. Dat doen we in een aantal Amsterdamse naaiateliers waar bovendien iedere tas of portemonnee handmatig in elkaar wordt gezet. Je hebt dus naast een uniek, lokaal en duurzaam product ook een stuk vakmanschap in handen.

Amsterdamse roots

Alle tassen en portemonnees die we maken zijn uiteindelijk te herleiden tot verschillende Amsterdamse markten de je nog steeds dagelijks kan bezoeken. Zoals de bekende Waterlooplein markt, de Albert Cuyp markt en de Ten Katemarkt. En daar komen wat ons betreft in de toekomst weer nieuwe te recyclen zeilen van andere markten bij. Hoewel het aan de buitenkant niet direct is te zien, draag je met de UNBEGUN portemonnees dus altijd een uniek stukje Amsterdam bij je.