WATERLOOPEIN MESSENGER BAG

Don’t shoot the messenger bag.

DE WATERLOOPLEIN MESSENGER BAG

De Waterlooplein Messenger Bag compact van UNBEGUN is een exclusieve tas met een unieke look. De tas heeft twee gescheiden delen en als leuke extra nog een kleiner afsluitbaar vakje. Het geheel wordt afgesloten met een spatwaterdichte rits. De Messenger Bag van UNBEGUN heeft twee korte handvaten en een handige verstelbare schouderband. Als product van Amsterdam mogen de drie kruizen niet ontbreken. Waar ze voor staan is niet geheel duidelijk, maar ze staan in ieder geval op de tas!

De Waterlooplein Messenger Bag compact van UNBEGUN is vernoemd naar het Amsterdamse Waterlooplein. Het Waterlooplein bevindt zich in het centrum van Amsterdam. Het plein is vernoemd naar de Slag bij Waterloo. De markt doorstond een bewogen geschiedenis, oorlog en verhuizing. Maar ook aan de voet van het stadhuis wist het Waterlooplein haar volkskarakter te behouden. Het Waterlooplein is nog steeds een springplank voor beginnende kooplieden. Net als de multiculturele Dappermarkt kom je ook op het Waterlooplein alle culturen tegen.

OP PAD MET DE MESSENGER BAG

UNBEGUN tassen horen op straat. Handgemaakt van gerecyclede marktzeilen zijn de tassen op hun best in het bruisende middelpunt.

In onze serie #BAGTOTHESTREETS gingen verschillende bevriende Amsterdammers onder meer op pad met de Waterlooplein Messenger Bag compact naar plekken en hotspots in de stad waar zij het liefst vertoeven. Terug naar de straat dus, waar de tassen vandaan komen.

#bagtothestreets

BENIEUWD HOE DE MESSENGER BAG WORDT GEPRODUCEERD?

De Waterlooplein Messenger Bag compact wordt met trots met de hand gemaakt en volledig lokaal geproduceerd. Nadat de marktzeilen zijn gewassen en met de hand zijn nageboend worden ze met behulp van patronen op maat gesneden. Eén van de naaisters van UNBEGUN is Maartje. De voormalig theaterkostuum ontwerper maakt vanuit haar werkruimte net buiten de stad al een aantal jaar tassen voor UNBEGUN. Lees haar verhaal op de pagina How it’s made.

How it's made

NÓG MEER INFO

UNBEGUN Waterlooplein messenger bag

De UNBEGUN Waterlooplein messenger bag combineert een exclusieve look met een fraai robuust design. Deze tassen hebben een compacte uitstraling maar bieden toch verrassend veel ruimte. En door de verschillende afsluitbare compartimenten en stevige, waterdichte uitvoering zijn ze erg veelzijdig. Je kunt ze dus overal voor gebruiken; als eigentijdse aktetas voor je laptop, boeken en zakelijke documenten of als studietas, fototas, sporttas of weekendtas. Door de soepele band draag je ze moeiteloos over je schouder en ze zijn daardoor ook prima in te zetten als koerierstas als je op de fiets op pad gaat.

Ruim maar toch compact

Deze koerierstassen zijn net even anders dan gewone messenger bags. Dat komt niet alleen door hun opvallende kleur en vormgeving, het ontwerp is ook zo doordacht dat het helemaal aansluit op alles wat je wenst bij een tas. Zo is de inhoud royaal maar zit wat vorm betreft slim en compact in elkaar. En dat draagt net even wat comfortabeler. De tas meet 36 x 28cm en is voorzien van twee grote vakken en een extra afsluitbaar compartiment voor de kleinere spullen. Bovenaan wordt de tas afgesloten met stevige spatwaterdichte rits. De brede contrasterende schouderband is niet alleen verstelbaar, maar ook afneembaar. Zo kan je de Waterloopplein messenger bag in een handomdraai veranderen in een fraaie handtas, want hij is ook voorzien van ruime hengsels. Deze tassen zijn verkrijgbaar in onder andere helgeel, feloranje, kobaltblauw, knalrood en natuurlijk spierwit.

Upcycling van onverwoestbare marktzeilen

Zonder markt geen tas, dat is de gedachte achter deze stoere messenger bags. Want net als de andere tassen in onze collectie waren ze in een vorig leven nog gewoon een marktzeil. Nadat ze werden afgeschreven hebben we ze opgepikt, schoongemaakt en in onze Amsterdamse naaiateliers klaargemaakt voor een tweede ronde. En wat voor een, want deze handgemaakte tassen springen door hun eigentijdse design meteen in het oog. Het is dan ook een duurzaam en authentiek product dat wat looks en verhaal betreft helemaal thuishoort in de straten van Amsterdam.

Waterlooplein markt

Wie heeft er niet op het Waterlooplein rondgesnuffeld tussen de tweedehands kleding of tussen de oude rommel een stuk antiek of vintage voorwerp opgepikt? Het is dan ook de oudste en gezelligste vlooienmarkt van Amsterdam. De markt is ontstaan in 1885 en heeft een roerig verleden. Maar het bloeide vooral op in de jaren ’60 en ’70 als the-place-to-be voor hippe spullen. En nog steeds is het de ideale plek om bijzondere vondsten te doen. Met onze Waterlooplein messenger bag brengen we dan ook een ode aan deze unieke markt.