BACKPACKS

Van Amsterdamse marktzeilen tot duurzame rugtas.

DE UNBEGUN BACKPACK

De  UNBEGUN Backpack is een moderne rugtas. De strak vormgegeven backpack sluit met een waterafstotende rits en is uitgerust met een 15 inch laptopvak.

Naast het laptopvak heeft de minimalistische backpack aan de binnenzijde nog twee compartimenten en is de buitenzijde verrijkt met twee ritsvakken. De verstelbare schouderbanden met grip-system en het padded rugpaneel zorgen voor optimaal comfort.

De backpack is compleet gevoerd met een sterke waterafstotende stof en om het geheel compleet te maken sieren de drie kruizen van Amsterdam de achterkant van de backpack.

OP PAD MET DE UNBEGUN BACKPACK

UNBEGUN tassen horen op straat. Handgemaakt van gerecyclede marktzeilen zijn de tassen op hun best in het bruisende middelpunt.

In onze serie #BAGTOTHESTREETS gingen verschillende bevriende Amsterdammers op pad met de UNBEGUN Backpack naar plekken en hotspots in de stad waar zij het liefst vertoeven. Terug naar de straat dus, waar de tassen vandaan komen.

#bagtothestreets

BENIEUWD HOE DE BACKPACK WORDT GEPRODUCEERD?

De Albert Cuyp backpack wordt met trots met de hand gemaakt en volledig lokaal geproduceerd. Nadat de marktzeilen zijn gewassen en met de hand zijn nageboend worden ze met behulp van patronen op maat gesneden. Eén van de naaisters van UNBEGUN is Maartje. De voormalig theaterkostuum ontwerper maakt vanuit haar werkruimte net buiten de stad al een aantal jaar tassen voor UNBEGUN. Lees haar verhaal op de pagina How it’s made.

How it's made

NÓG MEER INFO

UNBEGUN Albert Cuyp backpack

Ons pareltje onder de tassen; de UNBEGUN Albert Cuyp backpack. Deze solide rugtas is de perfecte match tussen voldoende ruimte en een mooi compact, haast minimalistisch design. Wat je er ook in meeneemt, hij blijft door de ijzersterke uitvoering van marktzeil toch comfortabel dragen. Deze backpacks zijn voorzien van voldoende compartimenten, waaronder een 15inch laptopvak. En aan de buitenkant hebben deze tassen nog grote vakken met ritsen voor de wat kleinere zaken. Samen met de waterdichte voering maakt dit de ideale urban backpack die jou als stadsnomade ook alle vrijheid geeft om te werken wanneer en waar jij dat wilt.

Multifunctioneel

Of je hem nu als zakelijke tas gaat gebruiken of je vervoert er dagelijks je sportspullen mee, te voet of op de fiets, deze tas is je trouwe compagnon. Dat komt vooral door het handzame formaat waarin je toch bijzonder veel kwijt kunt. De UNBEGUN Albert Cuyp backpacks zijn 36 x 32cm en hebben een inhoud van 10 liter. Het ontwerp is functioneel en vrij vierkant. Dus niet alleen je laptop gaat er makkelijk in, ook papierwerk en andere documenten blijven netjes in vorm. Door het padded rugpanel en het grip-systeem op de schouderbanden dragen de tassen fijn en sluiten mooi aan op je rug. We hebben de tassen in onder andere een zwarte, rode, witte en blauwe uitvoering.

Recycling van Amsterdamse marktzeilen

UNBEGUN Albert Cuyp backpacks hebben echte Amsterdamse roots. Niet alleen zijn ze gemaakt van stevige oude zeilen die op Amsterdamse markten dienst hebben gedaan, ze zijn ook midden in Amsterdam ontworpen en gemaakt. Nadat de marktzeilen jarenlang kooplui en koopwaar beschutting hebben geboden tegen regen en wind, hebben wij ze opgehaald, schoongemaakt en een nieuwe bestemming gegeven. In het centrum van de stad bevinden zich een paar naaiateliers waar deze backpacks samen met de andere unieke tassen uit onze collectie met de hand worden gemaakt. Hoe uniek, duurzaam en lokaal wil je het hebben?

Albert Cuyp markt

De naam van deze serie tassen zegt het al, de UNBEGUN Albert Cuyp backpacks verwijzen natuurlijk naar de Albert Cuyp. Op deze populaire markt, die al sinds 1905 in De Pijp is gevestigd, is het iedere dag weer een drukte van belang. Van ware koopjes en bijzondere stalletjes tot gezellige koffietentjes en musea om de hoek; je kunt je hier met je UNBEGUN Albert Cuyp backpack volledig onderdompelen in alles wat Amsterdam te bieden heeft.